poniedziałek, 18 listopada 2013

Pasta kanapkowa z jajkiem i awokado

Mimo że po trzech latach spędzonych we Włoszech przyzwyczaiłam się do śniadań "na słodko", czasem chodzi za mną zwyczajne polskie śniadanko. Niestety w ramach diety tradycyjna jajecznica na masełku nie wchodziła w grę  :(  postawiłam na chrupkie pieczywo z pastą z jajka i awokado. 


LISTA ZAKUPÓW

3 jajka 
0,5 awokado
1 ząbek czosnku
1 łyżka serka typu Philadelphia
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka natki pietruszki
plasterek papryki
pieprz, sól


PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Awokado obieramy, kroimy w grubą kostkę. Wszystko wrzucamy do blendera razem z czosnkiem i łyżką natki, dodajemy serek i jogurt. wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Możemy również dodać paprykę. Ja zamiast miksować pokroiłam ją na pieczywo. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  


PASTA BIERZE UDZIAŁ W AKCJI "KOLOROWE ŚNIADANIE NA JESIENNĄ PLUCHĘ" :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz